Om Skrapljud

När jag var yngre skrev jag massor av noveller. Det var nog så mina författardrömmar började.

Sedan blev det längre noveller och till slut några romaner som gör bäst i att stanna i byrålådan. Men det är ju så en lär sig hantverket. Genom att träna. För ett tag sedan, när jag satt mellan två projekt, tänkte jag att det skulle vara kul att ta upp noveller igen. Jag hade några idéer som kunde vara kul att skriva men som inte lämpade sig för längre format.

En av dem föddes för några år sedan. Jag och min fru hade nyss köpt vårt hus. Det behövde renoveras (nåja, behöver fortfarande). Första åtgärden var att bita i det sura äpplet och lägga om dräneringen. Tomten invaderades av en firma som körde runt med grävskopa och grävde upp allt. Ungefär samtidigt var det tapetsering av sovrum som gällde, så jag hade tillfälligt skrivhörnan i källaren.

När jag satt där något år senare och funderade på noveller så blev jag sugen på att ge mig på skräck. Då kom minnet av tiden när jag satt i källaren och skrev tillbaka. Tänk om något där ute hade skrapat mot betongväggen, bankat på väggarna och velat in i huset?

Tänk om dräneringsfirman hade väckt något som slumrat i jorden?

Av den tanken blev det e-novellen Skrapljud. Den finns ute i dag. Hämta den idag på Epok Förlag eller där du brukar hämta e-böcker. (Den bör finnas överallt, men en del uppdaterar snabbare än andra.)

Jag hoppas att du gillar den.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s