Research, planering

Det är intressant ändå, det där hur huvudet fungerar.

Lagom efter att jag skickat manus till förlaget hamnade jag i en period med väldigt mycket att göra på jobbet. Så pass mycket att jag inte hunnit tänka mycket på skrivande alls på några dagar. Ändå har uppenbarligen huvudet inte slutat jobba med nya projekt. Tvärtom verkar det puttra på i bakgrunden och vad som känts som en närmast ”död” period i mitt skrivande liv har ändå fört tankarna framåt.

Jag har t ex bokat in tid för en slags intervju (över lunch) med en tvättäkta expert på ett område jag behöver ha koll på till en novell. Varje dag när jag går till och från jobbet skapas små, små delar av miljön till ett romanprojekt som bitit sig fast. Jag har inte någon konkret handling för den ännu, men jag har en tydlig bild av några karaktärer och världen de lever i. Det är en start.

Slutligen såg jag ett konstverk i går som gav mig en titel till ytterligare något annat som ännu bara är ett tankefrö. Fast eftersom jag inte vågar jinxa något så säger jag inte mer, så får vi se om något av ovan blir verklighet. Det kan lika gärna sluta med någon helt annan historia.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s