120 000 ord och ett mål

I torsdags, för två dagar sedan, passerade jag 120 000 ord på mitt nuvarande manus.

Det var en märklig känsla. Kittlande och spännande, häftigt men samtidigt lite läskigt. Jag har aldrig skrivit så långt förut, med så mycket som händer i manuset och så många trådar att hålla reda på.

Det var inte ens tanken att det skulle bli så långt, men vägen jag valt för att göra det till den historia jag vill berätta har gjort det nödvändigt. Nu växer det inte lika mycket till, kanske krymper det till och med ner under 120 000 igen. Jag är inne i en fas som ligger mitt emellan redigering och nyskrivning, så allt kan hända.

Men ändå tycker jag att det är kul att det blivit mycket. Det är en bedrift i sig, men jag är ödmjuk inför att det ställer nya krav. Jag väger varje mening och varje ord på guldvåg för att de ska vara helt rätt i storyn, spegla karaktärerna och driva handlingen framåt. Jag lämnar inget åt slumpen, men det blir exponentiellt svårare att sätta allt rätt i ett omfattande manus. Och det tar mer tid. Det kanske är därför som det finns någon slags prestige i att prestera stora mängder ord.

Men mitt verkliga mål handlar inte om antal ord. Det handlar bara om att skriva en riktigt bra berättelse.

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s