Skrivparadoxer

Det finns några saker med att skriva ”på allvar” som man inte alltid tänker på när man börjar. Många av dem känns som rena paradoxer. Författare ska ju skriva böcker, eller hur? Jo, visst. Men det är en hel del kring skrivande som har ganska lite med skrivande att göra. Här är några som jag själv råkat ut för.

För att skriva så behöver man researcha, inte mindre så för SF/F (bitvis mer, t o m). Research tar tid från själva skrivandet…

Jag älskar att läsa. Som författare så behöver man läsa mycket, både inom och utom sin egen ”genre”. Men läsande tar tid från skrivandet… (Och böckerna man vill läsa hamnar i stora högar på skrivbordet, där de omslagen stirrar förebrående på mig och säger ”läs mig”.)

Det går åt klart mer tid åt att redigera och finputsa manus än att faktiskt skriva dem. Men då har man i alla fall fingrarna på tangentbordet, denna underbara känsla!

Slutligen så får man ägna sig åt annat kul, som inte heller är att skriva, såsom att spela in poddcast med sina skrivarkompisar, som i dag, och åka på bokmässor, som t ex Andra Världar förra helgen. Andra världar var för övrigt kanon, även om jag inte hann skriva någon blogg om det. Bloggande tar också tid från skrivande…

Annons

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s