Stort test: E-böcker

För ett tag sedan bloggade jag om e-böcker, här. Nu har jag testat och jämfört hur det är att läsa e-böcker eller vanliga böcker på några olika ställen.

Här är hela listan:

Soffan – Att ligga i soffan och läsa en lat dag är underbart. Här tycker jag att det är dött lopp mellan e-boken och vanliga. Kanske att läsplattan är lite obekväm att hålla i vissa positioner, men inte värre än vissa tunga böcker. E-boken vinner dock om man inte har nån bra läslampa.

Sängen – Jag måste nästan läsa lite varje kväll för att somna. Och att hålla på med plattan när man är lite sömnig kan sluta i att den far i golvet. Inget kul med spräckt glas på den… Vanliga böcker är bäst i sängen!

Läsfåtöljen – Plattan tar poäng. När man sitter är det lättare att hitta sköna grepp på plattan än i soffan. Annars är det väldigt likt soffan.

På bussen – E-bokens bästa arena, by far! Visst, skärmen på mobilen är inte enorm, men skippa plattan här och läs på mobilen medan musiken smeker hörselgångarna på vägen till jobb, skola eller träning. Utan att behöva jonglera böcker ur väskor och tappa bokmärken och annat på golvet. Perfekt! Har aldrig läst så mycket på bussen som nu!

På stranden – Sand i plattan/telefonen? Nej, tack. Ge mig en pocket!

På fiket – Det känns lite överdrivet att slänga fram plattan på kafé, så på mobilen funkar e-boken. Men välj fik med omsorg. Det som känns fräscht och modernt på nåt espressohak utan stolar känns lika fel bland mysiga soffor och muffins. Jag lutar nog åt vanlig bok här, faktiskt.

På altanen/balkongen – I skuggan: E-bok. I Solen: Papper.

Slutresultat: 1:1 i matchen mellan e-boken och pappersboken. Tuff match!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s