Överslagshandlingar!

Igår kväll satt jag och bara famlade utan att komma någonstans, sådär som snart sagt ingen författare, oavsett om man skriver nästa nobelprisvinnare eller bara handlingsnotan, kan undvika att göra ibland…

Det handlade inte om skrivkramp eller brist på inspiration. Hade kunnat skriva flera kapitel, men de hade saknat riktning, för jag saknade den där sista pusselbiten som behövs för att texten ska betyda något.

Istället blev det andra tankar, mest om vad man gör när man inte kommer framåt. Om vilka överslagshandlingar som tar över när texten vägrar bli som man vill.

Skolexemplet på en överslagshandling är när två fåglar hamnar i en konflikt mellan kampreflexen (de vill slåss!) och flyktreflexen (de vill inte slåss!), så båda ställer sig och putsar sina fjädrar istället… Ganska förvirrat, kan man tycka, men så är det visst enligt bättre beteendevetare än jag (och Wikipedia).

Ironiskt nog är städning det som de flesta jag vet brukar nämna som det som pockar på mest när skrivandet inte flyter. Märkligt likt att putsa fjädrarna, eller hur?

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s