Det här med att skriva tillsammans…

Allt fler frågar om hur det är att skriva tillsammans, och någon tyckte att jag skulle skriva om det på bloggen. Och det ska jag såklart göra. Det kommer det säkert flera inlägg på det temat. Men någonstans måste man ju börja, så jag börjar nu.

Det bästa med att skriva tillsammans är, framför allt annat, att det är skitkul!

Visst, det finns svårigheter som man måste hantera, men varför måste man alltid börja med dem? Linda och jag började skriva tillsammans just för att vi tyckte att det skulle vara kul, och det är det fortfarande. Vi lär oss hela tiden att bli bättre, effektivare och mer fokuserade. Men det är lika kul hela tiden. Och det är ju för att det är roligt som man skriver, eller hur?

När du blir antagen på något förlag så får du ganska snabbt en redaktör. Redaktören jobbar tillsammans med förläggaren och läser din text, kommer med feedback och tankar. Vår redaktör Karin Hammarqvist på Bonnier Carlsen gjorde ett fantastiskt jobb. Hon hittade små små saker som vi hade missat och gav oss precis rätt frågor och förslag så att vi kunde lyfta texten ett extra steg.

Om du skriver tillsammans med någon så har du ju faktiskt redan en redaktör, direkt. Tillsammans hittar man saker som man som ensam författare kanske inte ens hade sett. Det enda som krävs är att man släpper lite på prestigen och vågar prata öppet om sin text med varandra. Prova, det är så mycket värt!

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s